Очаквана цена
€128 402
Песимистична
Оптимистична
€120 772
€1 108/m²
€1 178/m²
€141 918
€1 302/m²
НОВО
Клиент: --
Продава тристаен апартамент в град София, Младост 4
Младост 4, гр. София
109m²
Настояща цена:
€133 300
Вашите коментари по СПА:
DMG ИМОТИ предлага 3-стаен апартамент в новоизграден жилищен комплекс на бул. Александър Малинов в кв. Младост 4. ЛОКАЦИЯ: Комплексът е разположен в подножието на Витоша, в столичния квартал Младост 4 - един от най-модерните и най-бързо развиващите се квартали в София. Намира се на 100 м от метростанция Бизнес парк , на 18 минути от центъра на столицата, на 14 минути от летище София с метро, а лифт Симеоново се намира на 5 минути с автомобил. В непосредствена близост до сградата са Бизнес парк, Академията на МВР, Икея, София ринг мол, Технополис, редица мебелни и строителни магазини, автокъщи, магазини за спортни стоки. СТРОИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Сградата е с Акт 16! Разполага с офисна и търговска зона с 15 офиса, 8 магазина, банков офис, гаражи и паркоместа. Достъпът в жилищната част на сградата става чрез два самостоятелни входа. И в двата входа на сградата, на нивото на тавански етаж, има самостоятелен изход към покрива на сградата, които е озеленен. Всеки вход разполага със самостоятелен голям асансьор за 10 души. На територията на обекта са предвидени и четири велопаркинга, като общият брой на местата в тях е 22 бр. РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Ап. 100 се намира на седми жилищен етаж и разполага с просторна дневна с кухненски бокс и трапезария /23 кв.м./, две спални, две бани с тоалетна и тераса. Чиста застроена площ - 95 кв.м. ИЗЛОЖЕНИЕ: Изток. ОТОПЛЕНИЕ: Газ. СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ: Апартаментът ще бъде издаден в следния вид: ВиК инсталации/ изпълнени на ниво тапа/, електроинсталация, звънчево домофонна инсталация, TV инсталация, мълниезащитна инсталация всичките в напълно завършен вид, отоплителна инсталация на газ, вентилационна инсталация, гладка вътрешна мазилка и замазка, вътрешна стандартна дограма, външна PVC дограма със стъклопакет, блиндирани входни врати, общи части в напълно завършен вид. DMG ИМОТИ предлага безплатно професионално съдействие при кандидатстване за ипотечен кредит чрез наша партньорска консултантска компания. Клиентите на фирмата ползват и 50% отстъпка от услугите на DMG DESIGN - наша дъщерна компания за интериорен дизайн и реализиране на проекта до ключ. Работим и през почивните дни! Водещ брокер - Сергей Сусликов - тел. 0877 49 49 46
За имота
Тип имот
Тристаен апартамент
Площ
109m²
Продажни цени наоколо
€114 940
Тази графика ще ви ориентира за това доколко този имот е конкурентен ценово, чрез разпределението на цените на сравними имоти. Колкото по-високи са вертикалните ленти, толкова повече от имотите попадат в този ценови диапазон. Повечето от тези графики имат "хълм", или диапазон на нормалните цени. Ако оценката е отляво на хълма, то имотът има ценово предимство спрямо пазара. Ако е отдясно - сравнително скъп е спрямо алтернативите.
Наемни цени наоколо
€430
Тук можете да намерите разпределението на наемните цени за сравними имоти наоколо. Колкото по-високи са вертикалните ленти, толкова повече от имотите попадат в този ценови диапазон. Очакваният наем е средната точка (50% от наемите са под него, 50% - над).
Дни на пазара
142
Среден брой дни на пазара за сравними оферти на подобна цена в района.
Отношение цена-наем
21,37
Брой годишни наеми, необходими за достигане на цената.
Коефициент на площта
2.75%
Разлика между площта на имота и средната площ на сравними имоти, в %
Цена на сравними имоти по регион
Този имот
Тук ще намерите развитието на цените в този и съседните квартали - ще Ви помогне да се ориентирате за потенциалното развитие на цената в бъдеще.
Тук ще намерите развитието на наемите в този и съседните квартали - ще Ви помогне да се ориентирате за потенциалното развитие на цената в бъдеще.
Сравними имоти наоколо
Очакван брой сравними оферти на пазара във времето. Графика със силна тенденция надолу показва, че продавачите изтеглят имотите си от пазара - имот в момента има по-малко конкуренция, но е добре да помислим и защо. Обратното значи, че имаме все по-силен пазар с много предлагане, което пък може да направи имота по-малко конкурентен. Поговорете с брокера си.
Тенденция на цените
Текуща средна цена
1% под дългосрочното ниво
Какво значи
Умерен риск - цените са около очакваните дългосрочни нива.
Тук ще видите как се развива цената на сравними имоти във времето. Повечето икономисти смятат, че цената на имотите винаги се връща към средното (тенденцията) си, дори да варира краткосрочно. Затова сме маркирали очакваната средна дългосрочна цена тук. Тази графика ще ви помогне да разберете дали сега е добро време да се влезе на пазара.
Обзор на пазара
Вижте размера на имота в контекст - имоти около средните стойности са нормално големи и вероятно ще се продадат бързо. По-специфични имоти, обаче, може да имат конкурентно предимство, защото липсват алтернативи на пазара. Брокерът Ви може да Ви помогне да се ориентирате тук.
Вижте типа на имота в контекст - стандартните видове имоти вероятно ще се продадат бързо. По-специфични имоти, обаче, може да имат конкурентно предимство, защото липсват алтернативи на пазара. Брокерът Ви може да Ви помогне да се ориентирате тук.
Вижте цената на квадрат на имота в контекст - имоти с цени около средното ще се продадат по-лесно. Ако сте във високия сегмент на пазара, обаче, вероятно имотът има някакво друго конкурентно предимство - страхотна локация или уникални черти. Ако сте извън средните стойности, поговорете с брокера си.
Вижте наемната цена на квадрат на сравними имоти. Тя ще Ви ориентира каква доходност можете да очаквате ако отдадете този имот.
Вижте вида строителство в контекст. Ако имотът е построен по начин, който не отговаря на стандарта на съответния регион, то това може да бъде както заплаха (ако е строен с по-стара технология), така и предимство.
Вижте възрастта на имота в контекст - старото строителство има своето място на пазара и е дори предпочитано от някой купувачи.
Някой купувачи предпочитат средни етажи пред партерните или последните. Вижте конкуренцията наоколо.
Вижте доколко отоплението на климатик представлява конкурентно предимство на този пазар.
Оценка по приходния метод
Коефициент на възвръщаемост: -37%
Възвръщаемост между -55% и 10%. Този показател (в %) указва каква е възвръщаемостта на направената инвестиция чрез покупката на имот. Toй ce бaзиpa въpxy гoдишнaтa нopмa нa дoxoднocттa oт инвecтициятa чрез генерирани доходи от отдаването му под наем.
Период на изплащане: 44
Период на изплащане на инвестицията - години, които трябва да изминат, преди инвестицията в имота да се изплати
Оценка: €81532
Прогнозна стойност между €57977 и €140715
Очакван наем: €430
Очакван доход от наем между €350 и €631
Тук виждате паричните потоци от инвестицията в този имот за следващите 50 години, по сценарий - песимистичен (ниски наеми) до оптимистичен (високи). Наемите намираме от разпределението на наемните цени по-горе. Можете да проследите графично колко бързо ще се изплати инвестицията (или изобщо) на тази цена. Отляво ще видите справеделивата оценка спрямо този подход.
Неща, които е важно да знаете
Освен разстоянието до близките училища, тук показваме и информация за резултатите на техните възпитаници от националните външни оценявания (НВО) след 4-ти, 7-ми и 12-ти клас. Колкото по-висок е показания процент, толкова по-добри са постигнатите резултати, спрямо всички училища в България. По този начин можем да се ориентираме за качеството на образованието в района.
АМЕРИКАНСКИ КОЛЕЖ В СОФИЯ
Средно училище, частно училище
521м
Оценки (НВО): XII кл.
99%
131 СУ Климент Аркадиевич Тимирязев
Средно училище, общинско/държавно училище
644м
Оценки (НВО): IV кл.
35%
Оценки (НВО): VII кл.
51%
Оценки (НВО): XII кл.
61%
ЧАСТНО СУ БЪЛГАРСКО ШКОЛО
Средно училище, частно училище
714м
Оценки (НВО): IV кл.
98%
Оценки (НВО): VII кл.
97%
39 СУ Петър Динеков
Средно училище, общинско/държавно училище
939м
Оценки (НВО): IV кл.
71%
Оценки (НВО): VII кл.
48%
Оценки (НВО): XII кл.
47%
144 СУ Народни будители
Средно училище, общинско/държавно училище
1 018м
Оценки (НВО): IV кл.
95%
Оценки (НВО): VII кл.
74%
Оценки (НВО): XII кл.
60%
81. СУ Виктор Юго
Средно училище, общинско/държавно училище
1 018м
Оценки (НВО): IV кл.
82%
Оценки (НВО): VII кл.
88%
Оценки (НВО): XII кл.
72%
128 СУ АЛБЕРТ АЙНЩАЙН
Средно училище, общинско/държавно училище
1 230м
Оценки (НВО): IV кл.
87%
Оценки (НВО): VII кл.
50%
Оценки (НВО): XII кл.
53%
Частно ОУ с изучаване на английски език Меридиан 22
Основно училище, частно училище
1 499м
Оценки (НВО): IV кл.
66%
Оценки (НВО): VII кл.
56%
Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение Меридиан 22
Средно училище, частно училище
1 499м
Оценки (НВО): XII кл.
95%
Разстояние до най-близките детски градини.
ДЕТСКА ГРАДИНА № 188 Вяра Надежда Любов
Общинска детска градина, 1000, София
353м
Частна детска градина Слънчево зайче ЕООД
Частна детска градина, 1000, София
796м
Детска градина №14 КАРЛСОН
Общинска детска градина, 1000, София
938м
Най-близките места за пазаруване в околността. Това може да включва супермаркети, магазини, аптеки, закусвални и др.
Billa
71м
Лукойл
129м
Здравец
230м
Магазинъ 345
319м
Т-Маркет
331м
100 грама сладки
435м
Омега маркет
444м
Медея
501м
Най-близките обекти, които ползваме в ежедневието си - бензиностанции, фитнес зали, банкови клонове и банкомати, фризьорски и салони за красота, аптеки, клиники, болници и др.
Надилена
302м
Пощенска банка
377м
BEAUTY & SUN fashion studio
459м
Top Fit
467м
Банка ДСК
481м
Райфайзенбанк
563м
Централна кооперативна банка
574м
AmeriMed
588м
Най-близките места за развлечение в близост - ресторанти, барове, клубове, кафенета, сладкарници и др.
Onda
284м
Bricks
363м
Бар Рестарт
380м
Restaurant and fast food
405м
Green Deli Cafe
490м
Grill House
606м
Чичоне Панини Бар Младост
609м
Трите П-та
659м
Наред с историята на сеизмичните явления в района, тук показваме и прогнозата за това какви са очакванията за силата на следващото земетресение. Колкото по-ниска е посочената прогнозна стойност (магнитуд, по скалата на японската метеорологична агенция, от нула до седем) - толкова по-добре.
Внимавайте, когато строите или оборудвате новия си дом - силни земетресения тук събарят незакрепени предмети и тежки мебели.
Малка вероятност за земетресение с магнитуд
4
Прогнозирано максимално земно ускорение: 0.2725
Земетресения 10
14 юли 2012 г.
23 666м
Магнитут: 4,6
Дълбочина: 11,1км
10 септември 2010 г.
3 092м
Магнитут: 3,1
Дълбочина: 3,3км
27 април 2010 г.
18 061м
Магнитут: 3,1
Дълбочина: 7,7км
16 ноември 2008 г.
6 222м
Магнитут: 3,3
Дълбочина: 1,9км
15 ноември 2008 г.
10 118м
Магнитут: 3,5
Дълбочина: 6,6км
3 юли 2008 г.
2 403м
Магнитут: 3,4
Дълбочина: 2,8км
14 януари 2008 г.
22 394м
Магнитут: 3
Дълбочина: 0,5км
27 април 2006 г.
11 005м
Магнитут: 3,6
Дълбочина: 10км
3 септември 2002 г.
22 253м
Магнитут: 3,3
Дълбочина: 12км
12 юни 2002 г.
5 565м
Магнитут: 3,2
Дълбочина: 6км
Информация за свлачищата в района и техните състояние, активност и степен на опасност. Колкото по-висока е представената стойност, толкова по-голяма е опасността.
Стъпили сте здраво на земята - рискът от свлачища е умерен.
Опасност от свлачища
2
Свлачища 1
гр. София, ж.к. "Младост 2", ул. "Св. Киприян", бл. 282 и 285
1 177м
Състояние: Потенциално
Най-опасната вода тук е тази, която излеете сами. Ниска вероятност за наводнения
Опасност от наводнение
0
Обща информация за шумовото замърсяване (колкото по-висока посочената процентна стойност, толкова по-ниско е нивото на шум в района) и замърсяването на въздуха. Ако има апаратура за отчитане на нивата на вредните вещества наблизо, в този раздел ще видите обобщен и списък от вредни вещества, за които не са отчетени превишения на допустимите норми; вредни вещества, за които се отчита спорадично (инцидентно) превишение на допустимите норми; и вредни вещества, за които се отчита редовно (систематично) превишаване на допустимите норми.
Без превишение на нормата на замърсяване
Азотен диоксид
Инцидентно превишение на нормата на замърсяване
Серен диоксид
Систематично превишение на нормата на замърсяване
Фини прахови частици 10 μm
Данни за големите замърсители, влияещи върху качеството на въздуха в района на имота, заедно с вида и количеството на емитираното вредно вещество за последната година.
Отоплителна централа Земляне
9 557м
Въглероден диоксид - 169 000 тона
ТР София-Изток
3 997м
Въглероден диоксид - 538 000 тона
Азотни окиси - 506 тона
Данни за отчетените стойности на вредните вещества през годината и броя дни с превишение на нормата. Графиките показват движението на отчетените стойности като допустимата норма е изобразена с пунктирана линия (ако такава липсва, значи няма отчетено превишение и отчетените стойности са далеч под пределно допустимите). Посочено е и разстоянието до станцията, чийто показания са взети предвид.
Фини прахови частици 10 μm
Брой дни в годината с превишение на допустимата норма: 30
2 833м
Серен диоксид
Брой дни в годината с превишение на допустимата норма: 16
2 833м
Азотен диоксид
Брой дни в годината с превишение на допустимата норма: 0
2 833м
Информация профила на локацията съобразно вида площите - за жилищно ползване, за производствени (промишлени) нужди, зелени пространства и т.н.
Места, които използваме в ежедневието си - жилищни площи, бизнес сгради, магазини, и др.
Жилищни и бизнес площи
47%
Промишлени зони, вкл. фабрики, логистични бази и инфраструктурни обекти.
Промишленост
19%
Открити строителни площадки, рудници и сметища - изобщо, обекти, които запрашават.
Рудници, сметища, строителство
2%
Ниви, постоянни насаждения, пасища и други площи, използвани главно за целите на земеделието.
Земеделие / животновъдство
31%
Лечебни заведения в околноста и разстоянието до тях.
МБАЛ СВ. ПАНТАЛЕЙМОН СОФИЯ
1 509м
Информация за линиите на обществения транспорт със спирки на пешеходно разстояние от имота.
БИЗНЕС ПАРК
123м
Метро-линии
M1
Информация за линиите на обществения транспорт със спирки на пешеходно разстояние от имота.
МЕТРОСТАНЦИЯ БИЗНЕС ПАРК
52м
Автобусни линии
76 111
БЛ. 437 Ж.К. МЛАДОСТ-4
164м
Автобусни линии
76 314 413
БИЗНЕС ПАРК СОФИЯ
316м
Автобусни линии
113 213 N1
БЛ. 427 Ж.К. МЛАДОСТ-4
379м
Автобусни линии
76
БЛ. 442 Ж.К. МЛАДОСТ-4
425м
Автобусни линии
113 213 N1
БЛ. 325 Ж.К. МЛАДОСТ-3
438м
Автобусни линии
314 413
115-ТИ ПОЩЕНСКИ КЛОН
612м
Автобусни линии
76 113 213 N1
БЛ. 472 Ж.К. МЛАДОСТ-4
622м
Автобусни линии
113 213 N1
131-ВО СОУ
703м
Автобусни линии
113 213 N1
БЛ. 458 Ж.К. МЛАДОСТ 4
740м
Автобусни линии
76 111
Данни за демографската картина на населеното място, отчитащи гъстота на населението, възраст, заетост и етническо самоопределение.
Данни
Население ГР.СОФИЯ
1 202 761
2674
Гъстота на населението (на кв. км.)
17
%
Деца
68
%
Работещи
15
%
Пенсионери
96
%
Самоопределили се като българи
1
%
Самоопределили се като турци
2
%
Самоопределили се като роми
2
%
Други
Демографски данни за образованието и заетостта на хората в населеното място.
Образование
Население ГР.СОФИЯ
1 202 761
38
%
Висше образование
44
%
Средно образование
17
%
С начално или без образование
55
%
Заети
5
%
Безработни
40
%
Неактивни
Като използваме данните от последните местни избори показваме избирателната активност и разпределението на вота по политически партии в района.
36
%
Избирателна активност
1
%
Малцинствен вот
7
%
Националисти
17
%
Десни
20
%
Леви
33
%
Центристи
Информация за настоящото или бъдещото строителство на обекти за обществено ползване (публична собственост) в района на имота, с посочена дата на издаденото разрешително за строеж. Тук можете да видите какви подобрения ще се извършват на градската инфраструктура наоколо.
Реконструкция на съществуваща открита детска площадка за игра
Дата на издаване: 2018-06-06
164м
Площадка за игра на кучета
Дата на издаване: 2018-12-18
174м
Реконструкция на открита площадка за игра
Дата на издаване: 2019-10-18
573м
Саниране и ремонт на спортен център към 131-во соу климент аркадиевич тимирязев
Дата на издаване: 2018-05-02
728м
Временен паркинг с бариера
Дата на издаване: 2019-09-10
737м
Реконструкция на открита площадка за игра
Дата на издаване: 2018-10-30
764м
Информация за настоящото или бъдещото строителство на обекти - частна собственост в района на имота, с посочена дата на издаденото разрешително за строеж. Можете да следите инвестициите, които се правят в района.
Офис сграда с обществено обслужване, подземни гаражи и помещение за трафопост
Дата на издаване: 2018-08-10
145м
Многофамилна жилищна сграда с гаражи, подземни гаражи, оо и магазин - I, II, III, IV и V етапи -за V-ти етап:офиси, копирен център и кафе
Дата на издаване: 2018-05-18
393м
Жилищна сграда с гаражи и подземни гаражи
Дата на издаване: 2018-10-26
477м
Жилищна сграда с гаражи и подземни гаражи
Дата на издаване: 2018-10-26
486м